A pályamunkák eredménylistája letölthető az alábbi linkről: Kincskereső

A Székelyföldi Kincskereső pályázati kiírásunkra 18 csapat iratkozott fel, Hargita és Kovászna megyékből. Legtöbben fotópályázattal neveztek be (Székelyföld teleobjektíven keresztül 10 csapat), de vannak Néprajzi gyűjtések (4 csapat), Interjú (2 csapat), valamint érkezett benevezés a Régi írások faggatása és Épített örökségünk kategóriákban is (1-1 csapat).

Az ösztöndíjban részesülő diákok névsora letölthető innen: Ösztöndíjasok

A pályázókkal e-mailen vagy telefonon keresztül felvesszük a kapcsolatot.

Ösztöndíjban nem részesülő pályázók: Névsor-

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósul meg.

emet logo

A 2017-18-as időszakban az SzTT a Nemzeti Tehetségalapból kapott támogatást szervezeti fejlesztésre használta fel. Ennek köszönhetően megújult az SzTT honlapja; itt gyakorlatilag minden, a Székelyföldi tehetséggondozással kapcsolatos fontos információ megtalálható, beleértve a Székelyföldi tehetségpontok adatait valamint a mentorok adatbázisát is.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SzTT) pályázati kiírása általános és középiskolás diákoknak, valamint egyetemistáknak a 2018. október 1. - 2019 április 6. közötti időszakra.

 

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő megbízásából (az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja keretében) a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács az NTP-ADY-M-18 kódszámú pályázat alapján nyílt pályázatot hirdet a romániai magyar nyelvű közoktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására. (2018/2019-es tanév)

 

A pályázati program fő célja a székelyföldi tehetséggondozás fejlesztése volt: TP-k munkájának megismertetése, kommunikáció és együttműködés serkentése, szakmai fórumok szervezése, fiatalok bevonása, tehetségek támogatása, szakmai segítségnyújtás, tehetségpontok hálozatának bővítése.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanácsot (SzTT) 2016-ban tíz alapítótag hozta létre azzal a céllal, hogy a tehetséggondozás ügyének szervezett keretet biztosítson Székelyföldön. A tanács tevékenységeiről, tehetségsegítő munkájáról Bereczki Kinga alapító taggal beszélgettünk.

A teljes tudósítás ITT olvasható!

Az Ady Endre ösztöndíj-program fő célkitűzése, a szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor jó tanulmányi eredményekkel rendelkező diákok támogatása volt. Sikerrel valósult meg 75 magyar nyelven tanuló diák pénzügyi támogatása a pályázat által, mely olyan lehetőségeket biztosít számukra, melyeket a családok önerőböl, az esetek többségében, nem tudnak biztosítani.

Június 19 - Kedd:
- 11 órakor, elsőként a lemhényi csapat érkezett. Ettől a pillanattól számítjuk elkezdődöttnek az ötödik tehetségfejlesztő tábort, melynek idei fő témája a pozsonyi csata volt.

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon