2018 október – 2019 május között hét interdiszciplináris műhelyt szerveztünk meg hét oktatási intézmény bevonásával, Hargita és Kovászna megyékben. A műhelyeket Székelyföldi Kincskereső néven hirdettük meg 210 órás tehetségprogram valósult meg 56, 9-18 év közötti diák részvételével, néprajzismeret-történelem, művészet-informatika tehetségterületeken. A megvalósult programok hozzájárultak a tehetségigéretek sokszínű fejlesztéséhez, úgy szakmai, mint személyi szinten.

Az Ady Endre ösztöndíj-program fő célkitűzése, a szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor jó tanulmányi eredményekkel rendelkező diákok támogatása. Sikerrel valósult meg 87 magyar nyelven tanuló diák pénzügyi támogatása a pályázat által, mely olyan lehetőségeket biztosít számukra, melyeket a családok önerőböl, az esetek nagytöbbségében, nem tudnak biztosítani.

A műhelymunkák eredménylistája letölthető az alábbi linkről: Kincskereső

A Székelyföldi Kincskereső tehetséggondozó programunkba 18 csapat tagjai vettek részt a műhelymunkákon, Hargita és Kovászna megyékből. Legtöbben a művészet-informatika műhelyre neveztek be (Székelyföld teleobjektíven keresztül 10 csapat), de vannak csapatok a néprajz-történelem kategóriában is Néprajzi gyűjtések (4 csapat), Interjú (2 csapat), valamint érkezett benevezés a Régi írások faggatása és Épített örökségünk kategóriákban is (1-1 csapat).

Az ösztöndíjban részesülő diákok névsora letölthető innen: Ösztöndíjasok

A pályázókkal e-mailen vagy telefonon keresztül felvesszük a kapcsolatot.

Ösztöndíjban nem részesülő pályázók: Névsor-

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósul meg.

emet logo

A 2017-18-as időszakban az SzTT a Nemzeti Tehetségalapból kapott támogatást szervezeti fejlesztésre használta fel. Ennek köszönhetően megújult az SzTT honlapja; itt gyakorlatilag minden, a Székelyföldi tehetséggondozással kapcsolatos fontos információ megtalálható, beleértve a Székelyföldi tehetségpontok adatait valamint a mentorok adatbázisát is.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SzTT) tehetséggondozó programja általános és középiskolás diákoknak a 2018. október - 2019. május közötti időszakra.

 

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő megbízásából (az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja keretében) a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács az NTP-ADY-M-18 kódszámú pályázat alapján nyílt pályázatot hirdet a romániai magyar nyelvű közoktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására. (2018/2019-es tanév)

 

A pályázati program fő célja a székelyföldi tehetséggondozás fejlesztése volt: TP-k munkájának megismertetése, kommunikáció és együttműködés serkentése, szakmai fórumok szervezése, fiatalok bevonása, tehetségek támogatása, szakmai segítségnyújtás, tehetségpontok hálozatának bővítése.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanácsot (SzTT) 2016-ban tíz alapítótag hozta létre azzal a céllal, hogy a tehetséggondozás ügyének szervezett keretet biztosítson Székelyföldön. A tanács tevékenységeiről, tehetségsegítő munkájáról Bereczki Kinga alapító taggal beszélgettünk.

A teljes tudósítás ITT olvasható!

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon