A magyarországi család- és ifjúságügyért felelős államtitkár 2020. március 23-án jóváhagyta a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács által, az NTP-ADY-M-19 azonosítószámú pályázat keretében előterjesztett ösztöndíjas tanulók listáját. 

Kisebb csoportban ugyan, de nagyon eredményesen zajlott a megbeszélés. A következőkről egyeztettünk:

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács célkitűzése, hogy a szervezett tehetséggondozást mozdítsa előre és támogassa a térségben, hogy az arra kiképzett pedagógusok helyben tudják megadni azon segítségeket a gyerekeknek, melyek tehetségük kibontakoztatásához szükségesek. A legérzékenyebb korban tartjuk fontosnak elkezdeni a tehetséggondozást, ezért az óvodapedagógusok és az óvodások egy kiemelt célcsoportot képeznek. Ahhoz, hogy az óvonők minél felkészültebbek legyenek a tehetségek felfedezésében és gondozásában, a projekt segítségével ilyen jellegű képzéseket valósítottunk meg.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SzTT) pályázati kiírása általános és középiskolás diákoknak, valamint egyetemistáknak a 2019.október - 2020. május közötti időszakra.
 A programban való részvétel előfeltétele a SZÁNDÉKNYILATKOZAT megküldése, melyet e-mailen az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várunk. 
A pályamunkák beküldési határideje minden kategóriában: 2020. április 10. (beérkezés dátuma)

2018 október – 2019 május között hét interdiszciplináris műhelyt szerveztünk meg hét oktatási intézmény bevonásával, Hargita és Kovászna megyékben. A műhelyeket Székelyföldi Kincskereső néven hirdettük meg 210 órás tehetségprogram valósult meg 56, 9-18 év közötti diák részvételével, néprajzismeret-történelem, művészet-informatika tehetségterületeken. A megvalósult programok hozzájárultak a tehetségigéretek sokszínű fejlesztéséhez, úgy szakmai, mint személyi szinten.

Az Ady Endre ösztöndíj-program fő célkitűzése, a szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor jó tanulmányi eredményekkel rendelkező diákok támogatása. Sikerrel valósult meg 87 magyar nyelven tanuló diák pénzügyi támogatása a pályázat által, mely olyan lehetőségeket biztosít számukra, melyeket a családok önerőböl, az esetek nagytöbbségében, nem tudnak biztosítani.

A műhelymunkák eredménylistája letölthető az alábbi linkről: Kincskereső

A Székelyföldi Kincskereső tehetséggondozó programunkba 18 csapat tagjai vettek részt a műhelymunkákon, Hargita és Kovászna megyékből. Legtöbben a művészet-informatika műhelyre neveztek be (Székelyföld teleobjektíven keresztül 10 csapat), de vannak csapatok a néprajz-történelem kategóriában is Néprajzi gyűjtések (4 csapat), Interjú (2 csapat), valamint érkezett benevezés a Régi írások faggatása és Épített örökségünk kategóriákban is (1-1 csapat).

Az ösztöndíjban részesülő diákok névsora letölthető innen: Ösztöndíjasok

A pályázókkal e-mailen vagy telefonon keresztül felvesszük a kapcsolatot.

Ösztöndíjban nem részesülő pályázók: Névsor-

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósul meg.

emet logo

A 2017-18-as időszakban az SzTT a Nemzeti Tehetségalapból kapott támogatást szervezeti fejlesztésre használta fel. Ennek köszönhetően megújult az SzTT honlapja; itt gyakorlatilag minden, a Székelyföldi tehetséggondozással kapcsolatos fontos információ megtalálható, beleértve a Székelyföldi tehetségpontok adatait valamint a mentorok adatbázisát is.

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon