PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Nemzeti Összetartozás Éve 2020

„Percre se feledd, hogy testvéred /

minden magyar, bárhol is éljen.”

(Wass Albert, Intelem)

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány felhívást hirdet a Nemzeti Összetartozás Éve 2020 címmel. A pályázóknak a jelentkezés során a következő tartalmi és formai szempontokat kell figyelembe venni:

Kategóriák / Témák:

  • Történelem / Művelődéstörténet: esszék, esettanulmányok, rövid történetek magyar közösségekről, személyes sorsokról. Családi legendáriumok, visszaemlékezések; hely- és családtörténeti kutatások. Miként változtatta meg Trianon a mindennapi életet, családi kapcsolatokat, gazdaságot, kulturális lehetőségeket, nyelvhasználatot.
  • Irodalom: egy, a régióhoz tárgyával vagy szerzőjével kötődő irodalmi mű elemzése, a közösség életében való jelenléte, hatása a pályázó gondolkodására, világképére.
  • Képzőművészet / Film: a régióhoz tárgyával vagy alkotójával kötődő képzőművészeti vagy filmművészeti alkotás bemutatása, hatásvizsgálata.
  • A pályázók törekedjenek eddig rögzítésre nem került események, történetek bemutatására, a nagyobb közösség számára hozzáférhetővé tételére. Az esszék, tanulmányok fejezzék ki a mai nemzedék viszonyát közösségük múltjához. Előny, ha tükrözik a digitális kor eszközeinek a múlt megismerésében és a mai közösségépítésben való használatának új lehetőségeit.

Karakterek száma szóközökkel: 5000-15000 karakter között (3-6 oldal), Times New Roman, 12-es betűméret, másfeles sorköz.

A pályázat célcsoportja: középiskolás diákok és felsőoktatásban résztvevő hallgatók, illetve kis közösségek Horvátországból, Magyarországról, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából.

A pályázatokat a témában járatos szakemberek bírálják el. A legjobb pályázók pénzjutalomban részesülnek. A bíráló bizottság fenntartja a jogot, hogy a díjakra fordítható összeget a pályázatok száma és minősége ismeretében ossza el a legjobbak között. Az érdemes pályázók megkaphatják a bírálók szöveges véleményének rövid összefoglalását.

A pályázatokat 2020. november 15. vasárnap 20:00 óráig várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok:

  • hiánytalanul kitöltött pályázati adatlap (lsd. mellékelve)
  • névvel, e-mail címmel és dátummal ellátott pályázati anyag

További információ az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen és a +36 1 781 2814 telefonszámon.

KMTA - Ahol a tudás érték
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány
1054 Budapest, Tüköry utca 3.

Pályázati adatlap – egyéni pályázók részére/ kis közösségek részére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon