A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SzTT) tehetséggondozó programja általános és középiskolás diákoknak a 2018. október - 2019. május közötti időszakra.

 

A programban való részvétel előfeltétele a SZÁNDÉKNYILATKOZAT megküldése, melyet e-mailen az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várunk.

A műhelyek témája:

I.  a.) Az én falum/városom: műhely 2–4. osztályosoknak
    b.) Az én falum/városom: műhely 5–8. osztályosoknak
A műhelyre 5 fős (4 gyermek és 1 felnőtt) csoportok jelentkezését várjuk.

Néprajzi gyűjtés: Ritka növények/állatok a településünk környékén; gyógynövények, gyógyvizek; hagyományos ételek. Népi mesterségek a falunkban/városunkban.

Épített örökségünk: Régi épületek a falunkban/városunkban.

Régi írások faggatása: A falu/város valamely neves szülöttének bemutatása a településen fellelhető írásos és tárgyi dokumentumok, szóbeli emlékek felhasználásával.

d) Interjú: A település 70 év fölötti lakosainak faggatása: hajdani életvitel, szokások, táplálkozás, iskola stb.

 II.  Forrás-kincsünk
Műhelymunka 7–11. osztályos diákoknak.
8 fős (6 tanuló + 2 felnőtt) csoportok benevezését várjuk. A csapatok tagjai lehetnek egyetlen osztály képviselői, de a csapatok alakulhatnak különböző osztályos vagy a település különböző iskoláinak tanulóiból is.
A műhely célja a helyi/környékbeli vízforrás(ok) feltérképezése és rendbetétele, a munka népszerűsítésére a helyi közösségben.

III.    Székelyföld teleobjektíven keresztül
Fotóműhely 5–12. osztályos diákoknak.
Egyének, csoportok vagy osztályok benevezését várjuk.
A diákok fényképezőgép objektívjén keresztül mutatják be Székelyföldet, azt a világot, amelyben szüleik, nagyszüleik élnek/éltek, amelyben ők maguk is nevelkednek.

IV. Székfoglaló
Játékpályázat 5-12. osztályos diákoknak.
Egyének, csoportok vagy osztályok benevezését várjuk.
A műhely ideje alatt Székelyföldhöz vagy a székelységhez kapcsolódó interaktív/digitális játékok születnek online vagy offline formátumban.

Postázási cím: Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács, Templom utca 1/A, 520014, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye.
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 0267/351.959

 Minden csapatnak örömteli munkát, eredményes együttműködést kívánunk!

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

emet logo

 


Warning: include_once(/home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation../settings_pagination.php): failed to open stream: No such file or directory in /home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation/default.php on line 11

Warning: include_once(): Failed opening '/home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation../settings_pagination.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation/default.php on line 11

    Warning: Use of undefined constant TCK_ARTICLE_PAGINATION_SHOW_ICONS - assumed 'TCK_ARTICLE_PAGINATION_SHOW_ICONS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation/default.php on line 18
0
0
0
s2smodern

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon