A pályázati program fő célja a székelyföldi tehetséggondozás fejlesztése volt: TP-k munkájának megismertetése, kommunikáció és együttműködés serkentése, szakmai fórumok szervezése, fiatalok bevonása, tehetségek támogatása, szakmai segítségnyújtás, tehetségpontok hálozatának bővítése.

A célok elérése érdekében a következő tevékenységeket bonyolítottuk:
- 14 tehetségpont adatait sikerült közzétenni a honlapon, ezáltal elérhetőbbé tenni egy-egy tehetség számára a kapcsolati lehetőséget egy mentorral.
- a honlap korszrüsítése interaktív felülettel, adatbázissal, kersési opciókkal az információáramlást segíti. Kommunikációs feladatok ellátására nevesítettünk egy személy, aki havi gyakorisággal bekéri és kiközli az aktuális információkat.
- szakmai látogatást tettünk 24 tehetségpontnál. A személyes találkozás által sikerült elmélyíteni az ismerettséget, ezáltal a szorosabb együttműkődésre való hajlamot.
- az immár 2 éve működő tehetségalapból idén 30 tehetséges fiatal támogatása valósult meg, ami biztosította számukra a lehetőséget a továbbtanuláshoz, fejlődésükhöz szükséges eszközök beszerzéséhez, valamint eddigi eredményeik elismerése is egyben.
- team munkát szerveztünk 15 óvodapedagógus részére, a zenei tehetségek korai azonosítása és fejlesztése témakörben. Volt akinek nagyon új volt a téma, de állíthatjuk, hogy minden jelenlevő nagyon érdekfeszítőnek és lelkesítőnek találta a tehetséggondozás folyamatát, ötletek fogalmazódtak meg.
- az idei évben 5 új tehetségpont létrehozásához nyújtottunk segítséget, kettőnek sikerült leadni a kérést, három regisztráció folyamatban van.
- 3 szakmai fórumot szerveztünk magyarországi szakemberek bevonásával iskolaigazgatóknak, tehetséggondozó szakembereknek, pedagógusoknak, ahol a résztvevők egy új megvilágításban kaptak ismereteket a tehetséggondozásról.


Összegezve: sikerült maximálisan megvalósítani az elképzeléseket és a kitűzött célokat: ismeretátadás, elsimerés, kapcsolatépítés, együttműködések kialkítása.

 

 A programot támogatta:

emet logo


Warning: include_once(/home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation../settings_pagination.php): failed to open stream: No such file or directory in /home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation/default.php on line 11

Warning: include_once(): Failed opening '/home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation../settings_pagination.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation/default.php on line 11

    Warning: Use of undefined constant TCK_ARTICLE_PAGINATION_SHOW_ICONS - assumed 'TCK_ARTICLE_PAGINATION_SHOW_ICONS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation/default.php on line 18
0
0
0
s2smodern

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon