Június utolsó hetében zajlott Besenyőn a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács által szervezett tehetséggondozó tábor általános és középiskolás diákok részvételével. A Székelyföldi Kincskereső pályázat nyertes csapatai számára szervezett jutalomtábor változatos programokkal, gyerekbarát előadókkal, érdekes gyakorlati tevékenységgekkel bővítette tudásukat.

 

 

Czirmai Brigitta a meséken keresztül a kreativitás világába kalauzolta a gyerekeket. Fantéziájukat szabadjára engedve interjút készítettek egy mesehőssel, kielemezték lelkivilágát és rögtön az első napon a tábori himnuszt is megírták.

 

Kisgyörgy Zoltán helytörténeti előadását, a vidékhez kapcsolódó legendákat, történeteket feszült figyelemmel hallgatták a gyerekek.


Deák Gyula a népi hagyományaink megőrzése céljából néptánccal, népi gyerekjátékokkal tette színessé a programot.


Molnár János a drámajátékokat csempészte be a tábori programba, amelyek segítettek a diákcsoportnak egymás megismerésében és abban, hogy minél gyorsabban csoporttá formálja a kezdetben egymásnak teljesen idegen gyerekeket.

 

Pildner József a rovásírás rejtelmeibe avatta be a gyerekeket, megtanulták a rovásírás szabályait és a rovásábécé jelrendszerével ismerkedhettek meg.


Kerekes Jenő és Barabás Andrea Kincskereső Ökonapot szervezett, a víz témakörében érdekes gyakorlati feladatokat, megfigyeléseket végeztek csoportban és egyénileg a résztvevők. A víz hőmérsékletének lemérése, mikroszkópos vizsgálat, vízelemzés során érdekes tudnivalók tárultak fel a víz világából, valamint a vizeink tisztaságának megőrzésre hívták fel a figyelmet.


Jáni Réka és Szász Etelka által vezetett kézművestevékenység alkalmával háromszéki bútorfestés mintáit próbálhatták ki a gyerekek, valamint betekintést nyerhettek a kötélverés világába is.


Tulit Zsombor a vízi sportok rejtelmeibe avatta be a gyerekeket, a kajakozást próbálhatták ki a tó vizén, valamint a biztonságos túrázással kapcsolatos hasznos tanácsokkal látta el őket. A kedvenc szabadidős foglalkozásnak a számháború és a foci bizonyult, amiben fiúk, lányok egyaránt szívesen résztvettek.

 

Kulturális örökségünk, a hagyományok és a népi kultúra ápolását felvállaló tehetséggondozó tábor programja sikeresnek bizonyult, a tehetséges gyerekek társadalmi felelősségének növelése, értékvilágának, attitűdjének formálása, az alkotótevékenység adta sikerélmények által az énkép alakítása, az érzelmi intelligencia fejlesztése, a tehetséges gyermek erős oldalának fejlesztése, a tehetséggel összefüggő gyenge oldal kiegyenlítését célzó tevékenységek egyaránt előfordultak a részletesen kidolgozott tábori programban.

 


Barabás Andrea

0
0
0
s2smodern

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon