A rovásjelek magukban hordozzák az élet nagy bölcsességeit, és rejtett üzeneteket fogalmaznak meg a mai kor emberének, az értelmes élet alapvető feltételeiről.

 

 

2014. június 22 – július 3. között fejlesztő műhely zajlott az Amőba Alapítvány szervezésében, a rovásírás gondolkodásra gyakorolt hatását tapasztalhatták meg a résztvevők. Alapszinten az összerovás nélküli, tehát a teljes kiírású rovás írásával és olvasásával ismerkedtek meg, valamint begyakorolták a számrovás alapjait. Természetesen ezzel párhuzamosan egy betekintést nyertek a magyar őstörténetbe. Minden korosztály képviseltette magát a legfiatalabbaktól a nyugdíjasokig, a műhely az alapszint elsajátítását igazoló bizonylat átvételével végződött.

 

A kéthetes műhely eredményeképpen megfogalmazódott egy háromszéki rovókör megalakulásának valós igénye.

 

Mi vagyunk a földön az egyetlen nép, akik nem tudjuk elolvasni saját írásunkat! Örvendetes viszont, hogy Háromszéken a szellemi értékeket tisztelők, a hagyományokat ápolók körében a rovás elsajátítása változatlanul nagy érdeklődésnek örvend. Az alapítvány nagy hangsúlyt fektet legnagyobb kultúrkincsünk, a székely-magyar rovásírás újra széleskörben ismertté tételére, közel ezer éves tiltás és elhallgatás után gyakorlatának felelevenítésére.

 

Jövőbeni tanfolyamok iránt érdeklődők a 0267 351 959 vagy 0744 616 449 telefonszámon hétköznap 15:00 óráig, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen jelentkezhetnek.

0
0
0
s2smodern

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon