Most, amikor a „lifelong learning" fogalma gyakran előfordul, különböző indítású okok véget tovább képezzük magunkat. Felkeltette a figyelmemet a Hargita népében megjelent hirdetés, amely során 2015. május 8-9.-én az SzTT szervezésében, Sepsiszentgyörgyön tehetségsegítés témában képzést tartanak.

 

Érdekelt, milyen perspektívái vannak a tehetséggondozásnak, mivel keveset tudtam erről a témáról. A választ már a kétnapos képzés első napján megtaláltam két kiváló, lelkes Magyarország-i előadótól, Kormos Dénes és Tóth Ilonától: szervezetten, együttműködve intézményen belül óvónő-tanító-tanár-vállalkozó-mentor, tehetségazonosítással indítva, tehetségmodellt kiválasztva, kidolgozva egy komplex programot. De nem csak erre a kérdésre, hanem a pályám során felmerült helyzeteket is megválaszolták, gazdagítottak szaktudással. Az előadók szavait annyira szerettem volna mind magamba szívni, elraktározni, hogy a szünetek is e témával kapcsolatos beszélgetésekkel teltek el.

 

Az igényes jelző mindenre illett: az előadókra, a környezetre, az ebédre, kávészünetre, a szervezésre egyaránt.

 

Szeretném, ha többet is tanulhatnék, a képzést együtt újra hallgathatnám kollégáimmal, szeretném, ha az előadókat megismerhetnék Ditróban. Köszönet a sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Tehetségsegítő Tanácsnak, a nagyszerű élményért!

 

Ursan Anna tanítónő,

Siklódi Lőrinc Ált Isk., Ditró, Hargita megye

 

Támogatók:

EETK - Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

 

0
0
0
s2smodern

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon