Az április 2.-án tartott gyűlésen 19-en vettek részt, a tanácskozás három órán át tartott. Bevezetőben az SzTT projekttevékenységéről és a kapcsolódó eredményekről esett szó. Az év elején intenzív pályázati munkával alapokat sikerült lehívni, amely lehetővé tette tehetséggondozói programok illetve az SzTT programjainak megvalósítását.

 

Az összesített eredmények alapján a pályázati támogatásnak köszönhetően 2 tábor, 8 készségfejlesztő műhely valósul meg, valamint

- a Székelyföldi Tehetségnap, június 20.-án Csíkszeredában és

- az SzTT Tehetségtábor, változatos programmal, június 30-július 4 között, Sepsibesenyőn.

 

A felsoroltak mellett további eredményt jelentett a tehetségpontok számának növekedése: a pályázatban való jelentkezés feltételeként még további két szervezet regisztrált a tehetségpontok hálózatában, így az eltelt időszakban 9 új teheségpont jelent meg Székelyföld térképén.

 

Összegeztük az eltelt időszak eredményeit:

- sikeresen, és tavalyhoz képest sokkal operatívabban zajlott az Ady Endre ösztöndíj program, folyamatban van 58, egyenként 100 000 ft-os ösztöndíj folyósítása, zöme Háromszéken, de vannak nyertessek Bákó, Brassó megyékből is egy Bukarestben. Az alaposabb tájékozódás érdekében a tanács tagjai javasolták a hivatalos nyilvántartásban lévő tantárgyversenyi eredmények figyelembevévtelét;

- a Kincsekereső programba az idén többen jelentkeztek, mint a tavaly; az első három komponens sikeresebbnek tűnik, azonban szükség van még a program fejlesztésére, finomítására - erre egy külön alkalommal kerül sor, előre meghirdetett időpontban;

 

Az SzTT tehetséggondozói-szervezői munkája fejlesztése érdekében ötletgyűjtésre került sor, négy alapterületen határoztuk meg a továbblépések szükségességét:

- népszerűsítés (pl. SzTT facebook oldal létrehozása, SzTT logó használat honlapokon, stb.)

- új célcsoportok bevonása (szülők, tehetségek)

- TP-k számának növelése (pl. tájékoztatás igazgatói gyűléseken)

- Programok (pl. Tehetségek éjszakája, tehetségdíj, stb.)

 

Konkért javaslat született a Csutak Vilmos tehetséggondozói díj mellett a tehetségdíj létrehozására is. Tulit Ilona alelnök javaslatára a tanács elfogadta a megnevezést is: Orbán Balázs díj. Ennek feltételeit a későbbiekben kidolgozzuk.

 

A gyűlés végén szervezési kérdésekre került sor:

- a tehetségnapra mozgósítás: várjuk a tagok javaslatait fellépő tehetségekre vonatkozóan; ezeket legkésőbb a program véglegesítéséig kell beküldeni, azaz április 17.-ig kell beküldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre

- a nyári tehetségtábort Besenyőn szervezzük meg, a program a tavalyihoz hasonló, bővül néhány elemmel;

- május 8-9 között újabb képzésre kerül sor, ezúttal konkrét tehetséggondozói programokat dolgozunk ki; lehet egyénileg vagy csoportosan is; a képzésre jelentkezéseket várunk, határidő: április 20., hétfő; részvétel ingyenes, az ellátás biztosított a résztvevők számára.

- Húsvét után meghirdetjük a Csutak Vilmos tehetséggondozói díjakat, május 15.-ig lehet a benevezéseket beküldeni; az SzTT idén is két díjat oszt ki, a díj 2 000 lejes jutalomból, oklevélből és egy emlékplakettből áll; átadására ünnepélyes keretek között kerül sor a Székelyföldi Tehetségnapon.

 

Várjuk tehát a jelöléseket, jelentkezéseket, javasolt tehetségeket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Sok sikert az előttünk álló feladatok teljesítésében!

 

Üdvözlettel,

Bereczki Kinga elnök

0
0
0
s2smodern

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon