„A marketing szerepe a civil szervezetek életében" címmel szervezett interaktív műhelyt az Amőba Alapítvány. Az eseményen 21 civil szervezeti képviselő vett részt Kovászna megyéből.

 

Az előadás első részében dr. Szilágyi Zoltán közgazdász, tartott előadást a marketing sajátosságairól. Az általános marketing ismereteket a civil szféra sajátosságaival ötvözve mutatta be az előadó. Szó volt többek közt a stratégiai terv készítésének módjáról, PR-ről, pozitív szemlélet kialakításának fontosságáról, önértékelésről és megvalósítási módszerekről, marketing mixről. Mindezek bemutatásánál előtérbe került a közvetett, helyi kultúra jellege, valamint a társadalmi elfogadottság kérdése és az imázsépítés. Az előadást követően a résztvevők megosztották eddigi tapasztalataikat, nehézségeiket és pozitív élményeiket, építő jellegű eszmecsere alakult ki az ideológiai nézetek tekintetében.

 

Az előadás második felében dr. Szilágyiné Pálkövi Mária tehetségfejlesztő szakértő, tréner tartott önismereti műhelyt. A civil szervezetek képviselői tudatosíthatták magukban egyéni készségeiket, melyekkel a civil szféra fejlődéséhez hozzájárulhatnak. Érdekes, hangulatfelemelő gyakorlatokat végeztünk együtt, volt csoportos és egyéni feladat/teszt is. Új módszerekkel ismerkedhettünk meg, volt akinek ez volt az első ilyen jellegű önismereti gyakorlat, volt aki már több hasonló képzésen vett részt, de mindenki elmondása szerint nagyon hasznos volt tudatosítani vagy újra tudatosítani saját szerepünket a civil szféra világában, hisz a marketing tevékenységek legfontosabb alapköve az önismeret.

 

Csóka Imola résztvevő

 

0
0
0
s2smodern

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon