Egy jó hangulatú, inspiráló és előremutató gyűlést tartott az SzTT hétfőn, június 30.-án Sepsiszentgyörgyön. Összesen 21-en vettek részt a gyűlésen, még távoli helyekről is (Antal Teréz Gyergyócsomafalváról, Málnásról és többen Kézdivásárhelyről). Ahogy ez többször is elhangzott, az SzTT folyamatosan arra törekszik, hogy a székelyföldi jelleg növekvő hangsúllyal megjelenjen a tevékenységében, legyen az gyűléseken való részvétel, programokba való bekapcsolódás vagy díjazás, elismerés.

 

A gyűlés az előzetesen meghirdetett napirendi pontok szerint zajlott. Bevezetőben Hajdu Laura részletesen beszámolt a budapesti programokról, a márciusi Tehetség Napról valamint a májusi nemzetközi konferenciáról. Rózsa Annamária bemutatkozott, mint az SzTT ügyintéző irodavezetője, ő a nemrég lezajlott tehetségtáborral kapcsolatos pozitív tapasztalatait ismertette, ehhez kapcsolódott Hajdu Laura és Czirmai Brigitta, mint táborban felügyelő pedagógusok. Bereczki Kinga röviden tájékoztatott a koordinátori képzés adatairól, kiemelve a képzés jelentőségét a tehetséggondozás intézményi fejlesztésében, majd a tanács közösen áttekintette a tehetségpontok heyzetét Székelyföldön, a magyarországi folyamat tükrében.

 

Jelenleg 41 regisztrált és akkreditált TP van Romániában, ennek közel 60%-a székelyföldi. Az elmúlt időszakban 4 új TP regisztrált, mindannyian az SzTT tagjai, ami pozitívum, azonban összességében a TP hálózat fejlődésében alacsony szám. Ahhoz, hogy a létező forrásokat az igényekhez igazítani tudjuk és ilyen mértékben hívhassuk le, év végéig legalább 75%-os arányú hálózati részesedést kell felmutatnunk Erdély viszonylatában. Ez további 30 új TP regisztrálását jelenti.

 

Ezért, az SzTT szigorított a feltételeken, a Bereczki Kinga elnök módosító javaslata következtében a tanács egyhangúan megszavazta, hogy az új belépőknek 3 havi türelmi idő alatt regisztrálniuk kell a hálózati rendszerben (természetesen jogi személyeknek). Ha ez nem történik meg, tagságuk felfüggesztődik.

 

Ugyanakkor módosult a hiányzó tagokkal kapcsolatos szervezeti szabályzat is: a korábbi kettő helyett három igazolatlan hiányzás esetben elnöki jelzésre a tagság felfüggesztődik mindaddig, amíg a tag újra aktívan bekapcsolódik a tevékenységbe. Ezzel a "finomítással" az SzTT ösztönzőleg kíván hatni a tagságra, a bekapcsolódásra és részvételre vonatkozóan.

 

A Csutak Vilmos díjra kilenc jelölés futott be, mind Kovászna megyéből (Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Barót és Kovászna). A gyűlés megszavazta az értékelőbizottság tagjait, a területi munkabizottságok felelőseit. Így öttagú bizottság dönt az ez évi Csutak Vilmos díjakról: Ujfalvi István, Deák Gyula Levente, Tulit Zsombor, Flckhammer Otto és Török Katalin.

 

Az SZTT új tagokkal is gyarapodott:

- Köllő Miklós a csomafalvi oktatásért egyesület, Gyergyócsomafalva

- Centrum Studiorum egyesület, Sepsiszentgyörg

- Pildner József rovás szakértő, Sepsiszentgyörgy.

 

Az Ady Endre ösztöndíjprogram volt az SzTT első komoly megbizatása, amit becsülettel megvalósított. Ennek részleteiről Bereczki Kinga tájékoztatta a tanács tagjait.

 

Köszönjük szépen mindazon tanács tagoknak a munkáját és önzetlen hozzájárulását, akik a programjaink előkészítésében és megvalósításában részt vettek.

 

A következő gyűlés időpontja várhatóan november 2014.


Warning: include_once(/home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation../settings_pagination.php): failed to open stream: No such file or directory in /home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation/default.php on line 11

Warning: include_once(): Failed opening '/home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation../settings_pagination.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation/default.php on line 11

    Warning: Use of undefined constant TCK_ARTICLE_PAGINATION_SHOW_ICONS - assumed 'TCK_ARTICLE_PAGINATION_SHOW_ICONS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home2/r57979tehe/public_html/templates/sztt/html/plg_content_pagenavigation/default.php on line 18
0
0
0
s2smodern

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon