2014. május 30-31. között Sepsiszentgyörgyön zajlott a második Tehetségkoordinátori képzés, a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács és az Amőba Alapítvány közös szervezésében.

 

A téma: felkészítés tehetségkoordinátori feladatokra.

A helyszín az Eurocenter Amőba Oktatási Központ konferenciaterme volt ahol a résztvevők – hallgatói elégedettségmérők alapján értékelve - jól érezték magukat, hiszen kulturált környezet és elegendő tér állt a rendelkezésükre a munkához, valamint egy nagyon felkészült oktató. A 10 résztevő által 6 iskola és 4 civil szervezet képviseltette magát Kovászna és Hargita megyéből.

 

A képzés megnyitóval kezdődött, ahol Bereczki Kinga, a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács elnöke köszöntötte a résztvevőket, és kiemelete a képzés fontosságát, mely segíteni kíván az iskolák, szervezetek fejlődésében, hogy sikeresen végezhessék tevékenységüket, megerősödjenek a tehetséggondozás terén.

 

A képző, Kormos Dénes - kutató fejlesztő szakpedagógus, az NTT tehetségsegítő tanácsok koordinálásáért felelős tagja - igazi profizmussal gondoskodott a jó hangulatról, a szakszerű előadásokról és gyakorlatokról, de nem hiányoztak az interaktív játékok sem.

 

A képzés megfogalmazott célja, hogy intézményvezetők, iskolaigazgatók, civil szervezeti képviselők tehetségkoordinátori ismereteket sajátítsanak el, hogy a továbbiakban a tehetséggondozást magasabb színvonalon, nagyobb hatékonysággal és rendszerben foglaltan tudják működtetni az intézményen belül.

 

A képzésen résztvevő szakemberek teheségkoordinátori minősítést kaptak, amely alapfeltétel egy intézmény minőségi akkreditálásában.

 

A két napos interaktív előadás sorozat, melynek keretén belül a résztvevőknek is aktív szerep jutott, olyan témaköröket érintettek, mint:a tehetséggondozás jogszabályi háttere, tehetséggondozás formái, tehetségmodell, tehetségdefiniálás, tehetséggondozó programok, tehetségek azonosításának módszerei, a tehetséggondozás formái, tehetségazonosítás módszertani eszközei, stb.

 

A képzés végén sor került a látogatási igazolások szétosztására, majd minden résztvevő kitöltötte a kiértékelő lapokat. Ezekből kiderült, a képzés tematikája mindenkinek maximálisan tetszett, a képző felkészültsége, a választott módszerek, gyakorlatok, játékok szintén nagy sikert arattak. A képzés erősségének sokan a képző felkészültségét, gyakorlati tapasztalatait, stílusát, valamint a fogalmak letisztázódását nevezték meg.

 

Végezetül álljon itt néhány vélemény a résztvevőktől, amely egyben üzenet is a következő képzés résztvevőinek: „Számomra tisztább, érthetőbb lett a tehetség fogalma, a tehetséggondozás. Az előre elvártakra megkaptam az információt.” „Még részt szeretnék venni ilyen kézpzésen.

 

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet támogatásával valósul meg.

 

EETK - Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

0
0
0
s2smodern

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon