III. Forrás-kincsünk

Pályázat 7–11. osztályos diákoknak helyi/környékbeli vízforrás (ok) feltérképezésére és rendbetételére, a munka népszerűsítésére a helyi közösségben.

8 fős (6 tanuló + 2 felnőtt) csoportok benevezését várjuk. A csapatok tagjai lehetnek egyetlen osztály képviselői, de a csapatok alakulhatnak különböző osztályos vagy a település különböző iskoláinak tanulóiból is.

A pályamunka négy részből áll:

- a választás indoklása, a kutatás, feltérképezés eredményének bemutatása számítógépen szerkesztett, 2000–4000 karakter terjedelmű összefoglaló szövegben.

- a szöveghez készített rajzok, térképek, illusztrációk, fotók stb. 3–4 oldal terjedelmű gyűjteménye (bármilyen technikával, A4-es oldalon).

- a munkafolyamatot rövid leírással és fényképekkel dokumentáló munkanapló.

- a kezdeményezést a helyi lakosság körében népszerűsítő dokumentumok gyűjteménye: plakát- és szórólapterv, a (munka céljáról és eredményéről) megkérdezett helybeliek véleményének rövid ismertetése.

A pályamunkát elektrónikusan kérjük beküldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, a mellékletekkel együtt. Beküldési határidő: 2014. június 6. A nyertes csapa ingyenes tehetséggondozó táborban vehet részt Sepsibesenyőn, június 23-27. között.

 

IV. Székfoglaló

Játékpályázat informatikai szakköröknek, általános és középiskolás diákoknak, valamint egyetemistáknak.

Székelyföldhöz vagy a székelységhez kapcsolódó interaktív/digitális játékokat várunk online vagy offline formátumban.

Benevezhetnek egyének, vegyes csoportok vagy iskolai osztályok. A csoport felnőtt tagjainak száma nem haladhatja meg a csoport egyharmadát.

A játék lehet kvíz vagy bármilyen más műfaj is. Alkotásokat bármilyen tervezett vagy kivitelezett technikával elfogadunk: egyszerű kivitelezési formákat is (pl.: scratch.mit.edu), online játékformákat (pl.: honfoglalo.hu), mobil játékokat, facebook játékokat, offline játékokat stb. Elfogadunk projekttervezeteket is, amelyek fel tudják mutatni a játék célját, tartalmát, kivitelezését és érdekességét (egy kivitelezett munkapróba, amely a játék formájára, menetére utal vagy a játék művészeti/grafikai jellemzőinek felmutatása – concept art).

 

A pályázat beküldhető online vagy postán.

A pályamunkát elektrónikusan kérjük beküldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Beküldési határidő: 2014. június 13.

A nyertes pályázatoknak lehetőséget biztosítunk a Székelyföldi Tehetségnapon való részvételre és a játékprojekt bemutatására, 2014. szeptember 27.-én. Támogatjuk a díjazott munkák jogi védelmét, továbbfejlesztését és terjesztését.

 

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet támogatásával valósul meg.

 

EETK - Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

0
0
0
s2smodern

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon