Az Emberi Erőforrás Minisztérium által meghirdetett Ady Endre ösztöndíjtámogatásra 308 kérelem futott be a sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Tehetségsegítő Tanácshoz. A 17.5 millió HUF nagyságú romániai alap kezelésévél a minisztérium három szervezetet bízott meg: a kolozsvári székhelyű Erdélyi Tehetségsegítő Tanácsot (5.8 millió HUF) és Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesületet (5.9 millió HUF), valamint a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanácsot (5.8 millió HUF). Az ösztöndíj a 2013/2014. tanévre vonatkozik, folyósítására várhatóan 2014. június 1. – 2014. június 30. között kerül sor.

 

Az SZTT a Hargita, Kovászna, Brassó megyei, illetve moldvai és bukaresti lakcímmel rendelkező tanulók pályázatait fogadta. A pályázatok zöme, 63% Hargita megyéből érkezett, ezt követi sorban Kovászna megye 25%, Bákó 4%, Brassó 3%, Fehér 1% és Maros 0,3%. A tanács elvégezte a pályázatok nyilvántartásba vételét, formai ellenőrzését és rangsorolását. A pályázatok értékelését egy független szakmai bizottság végezte, meghatározott értékelési szempontok szerint. Az értékelés során szembeötlő volt a vidék nehéz helyzete, a kérelmezők közel 90%-a nehéz anyagiak között él. A pályázatok egyharmada városból, kétharmada vidékről érkezett.

 

Az SzTT továbbította a pályázatokat az Emberi Erőforrás minisztériumba, ahol tovább folytatódik a feldolgozásuk. Eredményhirdetésre várhatóan 2014 május.

 

Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács
Sepsiszentgyörgy

 

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet támogatásával valósul meg.

 

EETK

0
0
0
s2smodern

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon