A Székelyföldi Kincskereső pályázati kiírásunkra 18 csapat iratkozott fel, Hargita és Kovászna megyékből. Legtöbben fotópályázattal neveztek be (Székelyföld teleobjektíven keresztül 10 csapat), de vannak Néprajzi gyűjtések (4 csapat), Interjú (2 csapat), valamint érkezett benevezés a Régi írások faggatása és Épített örökségünk kategóriákban is (1-1 csapat).

Ötödik osztályosoktól tizenkettedikig, földrajzi megoszlás szerint pedig a következő helységek: Gyergyótölgyes, Ditró, Felsőboldogfalva, Gyergyószentmiklós, Csíkpálfalva, Lemhény, Székelyudvarhely és Gyímesfelsőlok. A benevezett csapatok listája itt látható.

 Izgalmas pályamunkák érkeztek népi mesterségekről, régi tárgyakról, visszaemlékezésekről, megörökített jellegzetességkről. Várjuk az önkéntes értékelők jelentkezését a pályázatok kategóriánkénti sorba állításáért.

A főnyermény: egy 10 napos Nemzeti Identitástábor a délvidéki Tótfalu, Tornyos és Zenta főhelyszínekkel, magában foglalva egy 5 napos kirándulás-körutat, amely érinti a Vajdaság legtöbb, legfontosabb magyar vonatkozású nevezetességeit. Azontúl értékes könyvjutalommal díjazzuk a kiemelkedő eredményeket elérő csoportokat.

0
0
0
s2smodern

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon