Húsz pedagógus vett részt azon a fórumon, melyet 2017 novemberében Kormos Dénes kutató fejlesztő pedagógus, a Kárpát-medencei tehetségsegítő tanács kollégiumának vezetője valamint a kollégium Észak-magyarországi felelőse, Tóth Ilona jelenlétével bonyolított a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács.

A tehetség felismeréséről, sokszínüségéről, a pedagógusok szerepéről, a komplex tehetségsegítő programok szükségességéről és céljairól folyt a beszélgetés. Majd arról, hogy hogyan segítheti mindezen tevékenységek hasznosulását az, ha egy intézmény rendelkezik szakmailag megalapozott programmal.

 

Teljesen hiábavaló kiválogatni a kiemelkedő képességű, tehetséges gyerekeket, ha nem tudunk számukra megfelelő támogató környezetet biztosítani és szakmailag megalapozott fejlesztő programokat indítani.

 

Az itézmény komplex tehetségsegítő programjának kialakítását segítheti a tehetségponttá szerveződés és működés! Ennek folyamatával is megismerkedtek a résztvevők, az iskola le is adta kérelmét a tehetségpontá váláshoz.

 

 

emet logo

0
0
0
s2smodern

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon