A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács tavaly szeptemberben meghirdette a Kincskereső programját, amely tehetségazonosító program. Kisiskolásoktól egyetemistákig, különböző készségterületeken méri a Székelyföld ismeretéhez kapcsolódó ismeretet, tudást.

Az áprilisi határidő lejártával összesen 25 pályázat érkezett: 13 Hargita megyéből, 11 Kovászna megyéből és 1 Magyarországról. Hiányzó dokumentum!

 

A legnagyobb érdeklődés a néprajzi terület iránt volt, Az én falum/városom pályázati kategóriában 17 pályázat érkezett, éspedig: 7 pályázat a néprajzi gyűjtésben, 3 pályázat a régi írások faggatásában, 3 pályázat az épített örökéségünkben és az interjú alkategóriában 4 pályázat.

 

A források feltérképezésére és dokumentálására két pályázat érkezett (Forráskincsünk), egyetlen jelentkező nevezett be a Székfoglalóra egy ötletes társasági játékkal és öt csoport nyújtott be fotópályázatot a Székelyföld Teleobjektíven keresztül kategóriában.

 

Mellékletben a részletes kimutatás megtalálható.

 

Április végéig megtörténik a pályázatok kiértékelése, az értékeléseket a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács tagjai végzik. Eredményhirdetésre május 5.-én kerül sor, az első helyezettek egy ingyenes táborozásban részesülnek Besenyőn június 19-23. között, a második, harmadik helyezettek pedig értékes könyvcsomagokat kapnak jutalmul.

0
0
0
s2smodern

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon