Harmadik alkalommal, közel 90 résztvevővel, szervezte meg a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács a Székelyföldi Tehetségnapot 2016. június 18-án. A rangos eseménynek, Marosvásárhely és Csíkszereda után, idén a Sepsiszentgyörgyi Sapientia EMTE adott otthont.

 

 

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Franz Mönks professzor, az Európai Tehetségsegítő Tanács tiszteletbeli elnöke, Dr. Balogh László, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke, Bajor Péter, a MATEHETSZ ügyvezető elnöke, Scanda Tamás az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, Kormos Dénes a Tehetségsegítő Tanácsok Kárpátmedencei Kollégiumának elnöke.

 

A rendezvényen megcsillantották tehetségüket: Do-Re-Mi, a Plugor Sándor Művészeti Líceum gyermekkórusa, Kis Batyusok, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum néptánccsoportja, Tőkés Zsolt néptáncoktató, valamint egyéni előadók Kertész Júlia hegedű, Téglás Ede és Molnár Gergely szavalat, Filip Zsombor gitár.

 

Tehetségek, akik bemutatkoztak, életútjukról beszéltek: Sütő András, vargyasi bútorfestő, Bálint Bernadett országos és európai asztaliteniszező, Krecht Rudolf az NTT 2016-os felfedezettjeinek különdíjasa.

 

Az idén is kiosztásra kerültek a Csutak Vilmos díjak, mely a tehetséggondozásban kiváló eredményeket elért szakemberek elismerését célozza: Gazda József kovásznai nyugalmazott magyar nyelv és irodalom tanárnak, a kovásznai diákszínjátszás megalapítója, Szakács Ágnes a Székely Mikó Kollégium tanítónője és Kakasi Zsolta sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum gitártanára kapták meg az életműdíjat.

 

Szintén hagyomány már, hogy a Tehetségnapon osztják ki az okleveleket az újonnan regisztrált Tehetségpontokan. Idén a kézdivásárhelyi Kelengye Egyesület, a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely és a ditrói Siklódi Lőrinc Általános Iskola képviselői vehették át okleveleiket.

 

Tehetségeink fontos értéket képviselnek társadalmunkban, amelyre figyelnünk kell, és ezt a lángot ébren kell tartan, segíteni őket, hogy szorgalom is társuljon tehetségük mellé, ami legfontosabb mozgatórugója a tehetség kibontakoztatásához.

 

Letölthető programpontok:

Mitől tehetség a tehetség? - Balogh László

Ability Grouping - Franz Mönks

Az örökölt tehetség felelőssége - Sütő István

Bálint Bernadett

Történetem - Krecht Rudolf 

Magyar feltalálók

SzTT Kincskereső

 

Visszhang a sajtóban: http://www.3szek.ro/load/cikk/92599/egyetlen_tehetseg_se_vesszen_el_szekelyfoldi_tehetsegnap

 

 

Nemzeti Tehetség Program – emet

 

0
0
0
s2smodern

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon