Tizenöt iskolaigazgató vett részt a Székely Mikó Kollégium tanácskozótermében szervezett szakmai fórumon, a programot a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács bonyolította a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel közösen.

 

A program meghívottjai Kormos Dénes kutató fejlesztő pedagógus, a Kárpát-medencei tehetségsegítő tanács kollégiumának vezetője valamint a kollégium Észak-magyarországi felelőse, Tóth Ilona voltak.

 

Előadásukban a szervezett tehetséggondozás szükségességéről, előnyeiről és megvalósításának konkrét lehetőségeiről beszéltek. A tehetség belülről jövő adottság, de megvalósulásának külső feltételei vannak! A szervezett és ad hoc tehetséggondozás közötti különbség az elveszett tehetségek számában mutatkozik meg leginkább. A tehetségígéretek kibontakoztatására tehetségbarát környezetre van szükség.

 

Az igazgatók konkrét információkat kaptak a tehetségpontok hálózatához való kapcsolódás lehetőségeiről, amely utat nyit a szervezett tehetséggondozás rendszerszerű kialakításához az iskolában, szakmai háttér, szervezett programok és pályázati források eszköztárának felhasználásával.

 

 

Támogató:

 

Nemzeti Tehetség Program - emet logo

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon